Sunday, January 29, 2012

Viikonloppuna ystävämme oli syömässä ja iltaa viettämässä. Ensin paisteltiin kampasimpukoita...
A friend came over for dinner on weekend. First we broiled scallops...
... ja tarjosimme ne vaniljalla maustetun kikhernepyreen ja paahdettujen pähkinöiden kanssa...
..and served them with vanilla infused chickpea pure and toasted nuts...

 
...pääruokana oli paistia sekä uunissa pahdettua porkkanaa, bataattia ja palsternakkaa...
...for main course we had roast steak with oven made parsnips, sweet potatoes and carrots...



...jälkiruoaksi tarjosimme marenkijäädykettä.



Marenkiohje täältä. Tee ohjeesta kaksi marenkikiekkoa.

Täyte

2 keltuaista
1 dl sokeria

2 dl kevytvispiä
2 isoa daim-patukkaa

Vatkaa keltuiaset ja sokeri. Toisessa kulhossa valkaa kerma vaahdoksi. Rouhi daimit, yhdistä ainekset. Levitä seos toisen marenkipohjan päälle, paina toinen marenkipohja kevyesti päälle. Pakasta vähintään 4 h. Ota esille n. 30 min ennen tarjoilua. Koristele vadelmilla ja granaattiomenan siemenillä.
...for dessert we served merinque parfait.

Merinque recipe
here. Make two merinque discs out of the mixture.

Filling

2 egg yolks
1 dl sugar
2 dl whipping cream
2 big daim bars


Whip sugar and egg yolks. Separately whip the cream. Coarsely grind the chocolate bars. Combine all ingredients. Spread the mixture over one of the merinque discs, lightly place the other disc on top of the mixture. Freeze at least 4 h. Take out of the freezer abt. 30 min before serving. Garnish with pomegranate seeds and raspberries.

0 comments:

Post a Comment