Olen selaillut Donnay Hayn ruokakirjoja ja ostin pari Donna Hay-lehteä Australiassa ollessamme. Donna Hayn 10 v.-juhlalehti osui silmiini Akateemisessa, oli niin herkullisen näköinen, että oli "pakko" ostaa… (n. 130 keittokirjaanihan eivät muka anna tarpeeksi inspiraatiota...)
Ensimmäiseksi tein resepteistä näitä ricottamykyjä (onko jollain parempi suomennos sanalle dumpling?) Ricotan tein itse edellisenä iltana. Sitä olen valmistanut jo aiemminkin, mutta kaupan ricottaakin voi toki käyttää.
Pinaatti-ricottamykyt ja tomaattisalsa
200g pieniä pinaatinlehtiä, kiehautettuna, kuivattuna ja hienonnettuna
200 g tuoretta ricottaa
250 g hienoksi raastettua parmesaania, plus ylimääräistä jauhottamiseen
50 g vehnäjauhoja
2 munaa
1/3 cup silputtua ruohosipulia
1 valkosipulinkynsi murskattuna
40 g voita
250 g hienoksi raastettua parmesaania, plus ylimääräistä jauhottamiseen
50 g vehnäjauhoja
2 munaa
1/3 cup silputtua ruohosipulia
1 valkosipulinkynsi murskattuna
40 g voita
Tomaattisalsa
300g kirsikkatomaatteja puolitettuna
12 anjovisfileitä pilkottuna
2,5 dl mintunlehtiä
1 valkosipulinkynsi murskattuna
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoista balsamicoa
suolaa ja pippuria
Sekoita tomaatit, anjovis, minttu, valkosipuli, oliiviöljy, etikka, suola ja pippuri kulhossa. Aseta sivuun.
Sekoita pinaatti, ricotta, parmesaani, jauhot, munat, ruohosipuli, valkosipuli, suola ja pippuri kulhossa ja sekoita kunnes tahmea taikina muodostuu. Pyöritä ruokalusikallista seoksesta palloja ja pyöritä jauhoissa. Kypsennä erissä isossa kattilassa suolatussa kiehuvassa vedessä 3-4 minuuttia tai kunnes mykyt nousevat pintaan. Nosta reikäkauhalla ja laita sivuun.
Sulata voi pannusa, lisää mykyt ja paista 2 minuuttia molemmin puolin tai kunnes ovat ruskistuneet kevyesti. Tarjoile tomaattisalsan kera, lisää parmesaania päälle.
I have many times browsed Donna Hay’s cookbooks and bought few of her food magazines in Australia. A while a go I saw 10 year celebration magazine in a bookstore here in Helsinki and could not resist the delicious looking photos and recipes. (My abt 130 cookbooks don't seem to inspire me enough...)
These dumplings were the first recipe I tried. Ricotta I made myself the night before. It is easy to make, but you can use also store bought ricotta.
Spinach and Ricotta Dumplings with Tomato Salsa
Dumplings
200g baby spinach leaves, wilted, dried and chopped
1 cup (200g) fresh ricotta
2/3 cup (50g) finely grated parmesan, plus extra to serve
1/3 cup (50g) plain flour, plus extra, for dusting
2 eggs
1/3 cup chopped chives
1 clove garlic, crushed
40 g butter
Tomato Salsa
300g mixed cherry tomatoes, halved
12 white anchovy fillets, chopped
1 cup mint leaves
1 clove garlic, crushed
2 tablespoons olive oil
1 tablespoon white balsamic vinegar
Sea salt and cracked black pepper
To make the tomato salsa, place the tomatoes, anchovy, mint, garlic, olive, vinegar, salt and pepper in a bowl and toss to combine. Set aside.
Place the spinach, ricotta, parmesan, flour, eggs, chives, garlic, salt and pepper in a bowl and mix until a sticky dough forms. Roll tablespoonfuls of the mixture into balls and roll in the extra flour. Cook, in batches, in a large saucepan of salted boiling water for 3-4 minutes or until firm and floating to the surface. Remove with a slotted spoon and set aside.
Melt the butter in a non stick frypan over high heat. Add the dumplings and cook for 2 minutes each side or until golden. Serve with the tomato salsa and extra parmesan. Serves 4.
0 comments:
Post a Comment