Tuesday, March 20, 2012



Aasialainen lohisalaatti oli raikas viikonloppuruoka.
Asian salmon salad was a fresh weekend food.



Tuore lohi hierottiin suolan ja sokerin seoksella ja marinoitiin tuoreen mintun, korianterin, paahdettujen korianterin ja sesaminsiementen, mustapippurin, chilin ja tuoreen inkiväärin seoksella 24 h.

Fresh salmon was rubbed with mixture of salt and sugar and marinated in mix of fresh mint and cilantro, toasted coriander and sesame seeds, black pepper, chili and fresh ginger for 24 h.



Lohi viipaloitiin ohuiksi viipaleiksi ja nautittiin tuoreen mintun, korianterin, rucolan ja thaibasilikan kera. Kastikkeen sekoitin creme fraichesta, tuoreesta inkivääristä, korianterin ja mintun lehdistä, tuoreesta chilistä, suolasta ja pippurista. Juomaksi nautimme raikkaan rapsakkaa Gewurztramineria.

Salmon was sliced thinly and served with salad mixed of cilantro, mint, thai basil and arugula. Dressing I mixed of creme fraiche, fresh ginger, mint an dcilantro leaves, chili, salt and pepper. with the salad we drank fresh, crispy Gewurtztraminer.



Olen ladannut Viinioppaan uuteen Lumiaani, mutta viimeksi Alkon hyllyllä olikin yhtäkkiä vaikeuksia saada nettiyhteyttä, joten turvauduin analogiseen versioon eli Alkon myyjään, joka antoikin hyvän viinisuosituksen lohen pariksi.

One of the first apps in my new Nokia Lumia phone was a wine recommendation app, but didn't get connection to internet in the alcohol store, so I had to use an old fashion tool... the sales person. He gave us a good recommention on organic Gewurztraminer which did match the salmon very well.

0 comments:

Post a Comment