Kerrostalon pihassa ja kaupungin maalla talon takana kasvaa pari omenapuuta, jossa on maukkaita omenoita. Ei siis tarvinnut vetää mustaa kissapukua päälle ja hiipiä hämärissä naapuriston omakotitalojen omenapuita verottamaan… Lisäksi kävimme pomimassa ystävien pihalta omenoita.
Omenahyve
6 omenaa
75 g margariinia
2 dl pikakaurahiutaleita
1 dl sokeria
½ dl mantelirouhetta
1 tl kanelia
Leikkaa omenat lohkoiksi (joissain ohjeissa ne kuoritaan, mitä en kotimaisille omenoille tee). Lado omenaviipaleet voideltuun uunivuokaan.
Sulata voi ja sekoita siihen kaurahiutaleet, sokeri, mantelirouhe ja kaneli. Levitä seos omenoiden päälle ja kypsennä uunissa 200 asteessa noin 30 min.
Tarjoa rapea omenahyve haaleana vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
In our town house yard there are few apple trees growing juicy apples, so I didn’t need to pull on a black cat suit and sneak to neighbors’ gardens after dark to steal apples…We also have picked apples of friends' trees.
Apple crumble
6 apples
75 g margarine
2 dl rolled oats
1 dl sugar
½ dl chopped almonds
1 teaspoon of cinnamon
Cut the apples into wedges (in some recipes apples are peeled, I don’t see that necessary when picking the apples directly from tree). Pile the apple slices in a buttered casserole dish.
Melt the butter and stir in the rolled oats, sugar, almonds and cinnamon. Spread the mixture over the apples and cook in the oven at 200 degrees for about 30 min.
Serve apple crumble with vanilla ice cream or vanilla sauce.
0 comments:
Post a Comment