Monday, October 8, 2012

 
Ostin minulle, Siipalle ja ystäväpariskunnallemme jonkun diilin kautta viiden ruokalajin illallisen A21 Diningissa.
Ravintolassa on tarjolla teemaan perustuva menu, jossa ruokailukokemus on kehitetty kokonaisvaltaiseksi tarinan, ruoan ja juoman yhdistelmäksi.

I bought a dinner discount deal for us and our friends at A21 Dining in Helsinkin.

The restaurant has theme menu; the dining experience is a combination of a story, food and cocktails
 
Aloitimme "Nuotiolla" ensin koivuisilla shampanjacocktaileilla.

We started at the "Camp fire" with birch champagne cocktails.
 
 

Sitten siirryimme syömään valkoiseen Lumovalkea-pääsaliin.

Diiliin sisältyi Metsäkävely-menu, otimme lisäksi ruokiin sovitetut cocktail-paketit (joimme siis coctaileja läpi aterian viinien sijaan).


Ruokien ja cocktailien esittelyt on kopioitu suoraan ravintolan sivuilta.

Then we were seated in the white dining room.

We ate five course Forest walk menu with paired cocktails (we had cocktails with all dishes instead wine).

Food and cocktail presentations texts below are directly coopied from restaurant's page.






 
 
KOIVIKKO
Koivujen keskellä
 




Savuista kotijuustoa, koivun makua sekä mustaa fenkolipyrettä
Cocktail: Koivun lehtien raikas aamukaste


BIRCH FOREST





Amongst the birch trees
Home made smoked cheese, birch flavour and black fennel pyre

Cocktail designed to pair this dish: The morning mist of the birch leaves








 


 




NIITTY

 

Raikas niittymaisema




Niityn yrttejä, basilika-kamomilla granité sekä pikkelöityjä metsän antimia
Cocktail: Niityn raikkaus




 



MEADOW



Refreshing summer meadow

Fresh meadow herbs, basil-camomile granité and pickled flavours of the forest
Cocktail designed to pair this dish: The refreshing taste of the meadow








METSÄLAMPI
 



Puhdas ja koskematon metsälampi

Paistettua puhdasta kuhaa, täyteläistä kaarnikka vinaigrettea sekä lehtikaalia ja juuriselleriä
Cocktail: Metsälammen virkistävä omena


 


 
 

SMALL FOREST LAKE

Pure and untouched lake view




Pure northern pike, sweet black crowberry vinaigrette and refreshing borecole
Cocktail designed to pair this dish: Taste of the forest apple






 



METSÄAUKEA
 
Metsän keskellä




Peuran file, täyteläinen katajanmarja ja pehmeä persiljanjuuri
Cocktail: Metsän hapokas ja herukkainen variksenmarja






IN THE WOODS

The heart of the forest




Deer fillet with rich juniper berry sauce and forest vegetables
Cocktail designed to pair this dish: Full bodied forest crowberry and blackcurrant








MARJALEHTO




Metsäinen marja-aarre




Metsän marjoja, vadelmainen tuorejuustokakku sekä basilika sorbet

Cocktail: Lehdon pehmeä vanilja


BERRY GROVE

A forest treasure

Fresh berries in different ways, raspberry cheese cake and basil sorbet
Cocktail designed to pair this dish: Soft vanilla



Oliko edullista diilialennuksen kanssa? No ei varsinaisesti... Diili maksoi vähän yli kolmekymppiä/henkilö, joka oli varsin kohtuullista mutta juomista tulikin jo sitten enemmän kulua. Cocktailpaketin lisäksi meille näppärästi myytiin sekä alku- että kahvinkorvikecocktailit ja kaikkinensa juomat maksoivatkin 83 EUR/hlö. Eli ei ihan joka viikon hemmotteluhetki.
 
Illallinen oli kuitenkin uudenlainen elämys ja cocktailit komppasivat ruokaa uudella, erilaisella tavalla, joka erottaa ravintolan muista Helsingin fine dining-paikoista.Tarinankerronta satumaisemaa tavoittelevine johdatteluineen tosin oli viety aavistuksen verran yli mukavuusrajani. Vähempikin olisi riittänyt.
 
Ruoat olivat hyviä ja todella taidokkaasti aseteltuja. Cocktaileista suosikeikseni nousivat Niityn raikkaus ja etenkin jälkiruoan kansa tarjottu Lehdon pehmeä vanilja, jota aiomme kokeilla kotonakin. Aineksina olivat paksu turkkilainen jugurtti, vaniljansiemenet, vanijavodka ja vaahterasiirappi. Ainesosien suhteet meidän täytyy itse selvittää.

The dinner deal was inexpensive compared to the food an presentation; abt 30 EUR pp, but the matching cocktails + a cocktail before dinner and a coffee cocktail afterwards cost 83 EUR pp, so the night wasn't cheap.

Anyhow, this was a new kind of dinner experience to drink cocktails troughout the whole dinner and this concept separates A21 Dining from other fine dining restauratns in Helsinki. There was a fairytale like story built to combine food, cocktails and the interior to a concept, it was a bit over the top for my taste. Slightly less of story telling would have been enough for me.

Food was tasty and presentation beautiful. My cocktail favorites were The refreshing taste of the meadow and Soft vanilla. We will try to recreate the Sof vanilla at home, incredients are thick Turkish yoghurt, vanilla seeds, valla vodka and maple syrup, we just have to find the right combination.








0 comments:

Post a Comment