Perjantai-illan illallisvieraille tarjottiin Hulluilta Päiviltä edullisesti löytyneitä viikunoita kolmella tapaa.
Tulin kotiin alle tuntia ennen vieraiden saapumista, mutta olin hieman valmistellut ruoka-aineita aamulla ja matkalta jo kauko-ohjailin Siippaa puhelimitse pilkkomaan ja kuorimaan. Pöydän olin kattanut edellisenä iltana, joten ehdimme saada ruoat hyvälle mallille ennenkuin ovikello soi
Alkuruoaksi kääräisin viikunalohkoja serranokinkkuun, viikunoiden seurana oli basilikaa, ankanmaksapateeta ja uunissa kuivattua serranokinkkua, jonka murustelin.
Pääruokana oli ankankoipea Confit de Canard, jota saa ostaa valmiina isossa säilyketölkissä. Koivet ovat kypsiä, ne vain ruskistetaan ja lämmitetään. Koipien kanssa oli uunissa haudutettuja pasternakka- ja omenalohkoja, yrttivoin kanssa haudutettua punasipulia sekä viikunaa ja pecanpähkinää, joita hauduttelin pannulla pienessä tilkassa vaahterasiirappia.
Jälkiruoaksi tarjosimme, mitäpä muutakaan kuin viikunoita... Siippa kokosi jälkiruoan vino santolla kostutetuista cantuccini-kekseistä, viikunoista, mascarpone-kermavaahdosta, paahdetuista mantelilastuista ja valkosuklaalastuista. Ei ihan joka päivän herkkua, mutta syntisen hyvää!
Jälkiruoaksi tarjosimme, mitäpä muutakaan kuin viikunoita... Siippa kokosi jälkiruoan vino santolla kostutetuista cantuccini-kekseistä, viikunoista, mascarpone-kermavaahdosta, paahdetuista mantelilastuista ja valkosuklaalastuista. Ei ihan joka päivän herkkua, mutta syntisen hyvää!
Our Friday night dinner guests were served figs in three ways.
I came home less than hour before our guests, but I had prepared some ingredinets in the morning and "remote controlled" Husband by phone; he had cubed and peeled fruits and vegetables by th etime I got home. I had set the table already th enight before, so we were in good shape when the doorbell rang and could concentrate in our guests.
For starter I wrapped figs in Serrano ham and served them with basil, duck liver pate and crumbled oven dried Serrano
For main course I opened a can of preserved duck legs=confit de canard, browned and heated them. Side dishes were red onionions braised with herb butter, braised parsnips and apples and figs, that I simmered with pecans and a splash of maple syrup.
Dessert was based on figs, what else... Husband made a dessert by layering vino santo moistened cantuccinis, figs, mascarpone and whipped cream, toasted almonds and white chocolate shavings.
0 comments:
Post a Comment