Monday, November 5, 2012




Minulta usein kysytään, mistä kiinnostukseni ruoanlaittoon on tullut. Kotoahan se varmaan kumpuaa. Äitini on hyvä kokki, hän teki lapsuudessani miltei aina ruoat alusta asti. En muista, että meillä olisi pahemmin syöty valmisruokia. En kotona asuessani useinkaan kokannut, sen sijaan halusin leipoa silloin tällöin, alle kymmenenvuotiaana leivoin yksinkertaista suklaakakkua. Kun muutin kotoa, minulle oli itsestään selvää, että teen ruoat itse kuten lapsuudenkodissanikin oli tehty ja aloin tosissani harjoittelmaan ruoanlaittoa.
 
Ensimmäinen keittokirjani oli koulun keittokirja, joka löytyy hyllystä edelleen. Sen seuraksi on sittemmin tullut 150-160 muuta keittokirjaa. Niiden lisäksi ammennan inspiraatiota matkoilla ja ravintoloissa syömistäni ruoista, blogeista, ruokasivustoista, ruokalehdistä- ja ohjelmista. Arkiruoankin täytyy olla maittavaa, vaihtelevaa, ja mielellään vielä houkuttelevan näköistäkin. Terveellisyys ja aterian edullinen hinta ovat myös ajatuksissani kun rakennan viikon ruoka- ja kauppalistaa.

Lauantaina pääsin nauttimaan jälleen äidin herkuista; vihanneksista dipin kanssa ja savukalamoussesta tumman leivän kanssa. Äiti oli, tottakai, savustanut siian itse. Pääruoaksi pitkään haudutettua lammaskaalia ja jälkiruoaksi omenatorttua omien omenapuiden hedelmistä. Nam!
 
People often ask me wher my interest in cooking is coming from. I believe it comes from home. My mother is a good cook, she made almost always food from the scratch when I was child. I cannot recall eating ready made foods in my childhood. I didn't cook much myself while I was living at home, but I baked once in a while. One of my first trials was a simple chocolate cake. When I moved from home, it was clear that I would cook my food form scratch like my mother.
 
My first cook book was a school home economics class cookbook, I still have it. Nowadays I also have abt. 150 to 160 cookbooks. Besides books, I seek for cooking inspiration in restaurants, blogs, food magazines and programs. I believe that daily food has to vary, to be tasty and also look delicious. I also keep in mind healthy options and low cost when writing my weekly shopping list and menu.
 
On Saturday I went back to my cooking roots and enjoyed my mother's cooking again; vegetables with dip, smoked fish mousse with rye. Mother had, of course, smoked the fish herself. Main course was lamb and cabbage stew. We ended the dinner with apple pie made of the apples growing on her yard.


0 comments:

Post a Comment