Friday, November 2, 2012

 
 
Kaivelin syyskuussa poimittuja mustia torvisieniä pakkasesta. Yleensä teen keittoa noin kerran viikossa, mutta nyt en ollutkaan tehnyt mitään keittoa aikoihin. Sienistä syntyi keitto aika fiilispohjalta.
 
Musta torvisienikeitto
 
n. litra löyhästi pakattuja tuoreita torvisieniä(=reilu kourallinen paistettuna ja pakastettuna)
1l kanalientä
200 g maa-artisokkaa kuorittuna ja paloiteltuna
½ pakettia kanttarellituorejuustoa
pippuria
suolaa maun mukaan (kanaliemessä ja juustossa on jo suolaa)
(tryffeliöljyä)
 
Kiehauta kanaliemi, lisää sienet ja maa-artisokat, keitä n. 20 min kunnes maa-artisokat pehmenevät. Lisää juusto ja mausteet, soseuta sauvasekoittimella.
 
Koristeeksi lisäsin muutaman lastun hollantilaista 24 kk vanhaa goudaa ja possun savuflettä, molemmat viikonlopun ruokamessuilta.

Keiton seuraksi tein brieleipäsiä (brie myös ruokamessuilta), jotka ruskistin nopesti uunivastuksen alla.
 
Servietit voitin taannoin Uusi kaunis päivä-blogista.
 
 
I took the black chantarelles I picked in September out of the freezer. I usually eat soup about once a week, but now it's been a whle since I had made any soup.
 
Black chantarelle soup
 
 1 l of loosely packed fresh black chantarelles (=abt handful when simmered and frozen)
1 l of chikes stock
200 g Jerusalem artichokes sliced
100 g cream cheese (I used chanterelle flavored)
black pepper
aslt to tast (cheese and chicken stock aready are salted)
(truffle oil)
 
Boil the chicken stock, add black canterelles and Jerusale artichokes. Cook abt 20 min until artichokes are soft. Add cream cheese and seasoning. Puree in blender.
 
I garnished the soup with 24 month old Dutch gouda and smoked ham. With the soup I served brie toasts. Cheeses and ham I bought at a food fair in Helsinki last weekend.
 
Napkins I won from One woman one lifestyle blog.

0 comments:

Post a Comment