Thursday, May 31, 2012

Selailin vanhaa Elle mat-lehteä, josta silmiin osui bataatti-hedelmä-pinaattisalaatti.

Versioin reseptiä hieman, ananasta kun ei löytynytkään lähikaupasta ja mango ei ollutkaan niin kypsä kuin luulin... Ajattelin ensi tarjota broilerinrintaa salaatin kera, mutta bataatti teki salaatista niin ruokaisan, että säästin broilerin seuraavan päivän päivälliselle.

Bataatti-hedelmä-pinaattisalaatti

1 pussi pinaattia
1 verigreippi "fileoituna"
1 mango kuutioituna
1 bataatti kuutioituna

Laita bataattikuutiot vuokaan, lisää ruokalusikallinen oliiviöljyä, suolaa ja pippuria, sekoita. Paista uunissa 200 C 20-30 min sekoitellen välillä kunne kuutiot ovat kypsiä, mutta eivät liian pehmeitä.

Sekoita salaatti pinaatista, verigreipistä ja mangosta (karamellisoi paloja hunajatilkan kanssa, jos mango ei ole kypsää). Anna bataattipalojen hieman jäähtyä ja lisää salaattiin.

Sekoita kastike ruokalusikallisesta oliiiviöljyä, yhden limen mehusta, rouhituista korianterinsiemenistä, jeerasta ja pippurista, lisää ripaus kuivattua chiliä. Sekoita salaatin joukkoon.


I browsed an old Elle mat (Swedish Elle food magazine) and noted a sweet potato, fruit, spinch salad. I thought first to serve chicken with the salad, but finally saved chicken for the next day as sweet potato made the salad rich and filling.

I varied the recipe a bit as there wasn't pineapple in the store and mango I bought wasn't as ripe as I thought.

 
Sweet potato, fruit, spinch salad

1 bag of spinach
1 red grapefruit skinned
1 mango cubed
1 sweet potato cubed

Place sweet potato cubes in a casserole , add a table spoon of olive oil, salt and pepper, mix. Roast in 200 C oven for 20-30 min until cubes are done, but not mushy.

Mix spinach, grapefruit, mango cubes (I caramelized mango cubes with teaspoon of honeya as mango wasn't as ripe as I hoped for). Let sweet potato cubes cool slightly and add in the salad.

Mix dressign; tablespoon of olive oil, juice of one lime, crushed coriander seeds and jeera, pepper and a pint of dried chili. Mix in salad.

0 comments:

Post a Comment