Lauantaina ystävät tulivat syömään. Kävin talon takaa nappaamassa muutamat kukat ja oksat pöydän koristeeksi.
We had friends over for dinner on Saturday. I picked few flowers and branches behind my building for decoration.
Printtasin menun A neloselle, joka toimi myös paikkakorttina ja tablettina. Fontit imuroin netistä.
I printed the menu on A4, which served as a place mat and place card as well. For the menu I downloaded few new fonts.
Pilvinen ilta hämärtyi aikaisin, joten sytytimme kynttilät pöytään.
Alkuruokana oli kylmäsavulohisalaatti, jossa oli sitruunamehussa marinoitua mangoa, varsisipulia ja korianteria. Olin ostanut salaattia varten useampia päiviä aiemmin myös avocadoa, mutta se oli edelleen kivikova, joten viime tingassa korvasin avocadon aprikoosilla.
For starter we served smoked salmon salad with lime juice marinated mango, spring onions and cilantro. I had also bought well ahead avocado for the salad, but it was still hard, so I substituted avocado with apricots I had at hand.
Pääruokana oli aasialaista possunlapaa (mukailin hieman ribsiohjetta viimeisimmästä Mondon Ruoka & matka-lehdestä), jota olin haudutellut pitkään uunissa, se tarjottiin riisipedillä varsisipulin, mintun, korianterin ja suolapähkinöiden kera.
For main course I served Asian pork shoulder braised for three hours with rice, spring onions, fresh mint, cilantro and salted peanuts.
Jälkiruoaksi tein jauhottoman suklaakakun jonka kanssa olin poiminut lähikalliolla kasvavia metsämansikoita.
Metsämansikkasadosta näyttää tulevan hyvä, täytyykin käydä poimimassa niitä lisää kunhan loputkin kypsyvät.
For dessert I baked a flourless chocolate cake with wild strawberries I picked in the woods behind my house.
0 comments:
Post a Comment