Sunday, July 15, 2012



Kesällä haluan syödä raikkaita ruokia. Perunat, pastat ja riisit vaihtuvat useinmiten salaateiksi kauden vihanneksista ja hedelmistä.

Jääkaapista löytyi puolikas varhaiskaalia edellisen päivän ruoan jäljiltä, viipailoin sen ohueksi, pilkoin granny smith-omenan pieniksi tikuiksi (tätä varten on olemassa hieman kuorimaveitsen tapainen kätevä väline), sekoitin salaattikastikkeen turkkilaisesta jugurtista, mustapippurista ja sherryetikasta.

Kanan rinnan ruskistin ja haudutin punaviinietikkalorauksen ja viipaloidun kevätsipulin kera, lisäten välillä vettä pannulle, ettei kana päässyt kuivahtamaan. Kanan kastikkeena oli turkkilaista jugurttia, johon sekoitin savustettua paprikaa ja turkkilaista sumac-maustetta.

 
In summer I like to eat fresh food. Instead of potatoes, pasta or rice we mostly eat salads made of  seasonal vegetables, lettuces and fruits.

I had a half of a spring cabbage left, I sliced it thinly ans julienned (with a handy tool) a Granny Smith apple. Dressing for salad I mixed of Turkish yoghurt, black pepper and sherry vinegar.

Chicken breasts were poached with vinegar and spring onions, adding water few times so the chicked didn't get dry. Dressing was Turkish yoghurt with smoked paprika and Turkish sumac seasoning.

0 comments:

Post a Comment