Tuesday, January 22, 2013

 
 
Kartutin keittokirjakokoelmaani Akateemisen alesta Homegrown harvest- ja Donna Hayn Fast, Fresh, Simple-kirjoilla.

Molemmissa on nopeita, raikkaita, herkullisia reseptejä (ja sain kirjat tietysti edullisesti, useinhan poimin kivoja keittokirjoja alehyllyistä...).
 
Ensimmäiseksi pääsi kokeiluun Homegrown harvestin punapaprikatapenade. Itse kutsuisin sitä kuitenkin pestoksi, ovathan ainekset samat kuin basilikapestossakin. Basilika vain korvataan paprikalla, jonka kuori on uunissä ensin käristetty ja sitten kuorittu pois. Terästin paprikapestoa vielä vähän harissalla ja hyvää tuli. Sopi hyvin dijonsinapilla maustetun broilerinrinnan, basilikapestolla siveltyjen munakoisviipaleiden ja uunitomaattien seuraksi. Ei siis tullut toteutettua tätäkään reseptiä ihan kirjan ohjeen mukaan, mutta ohje oli hyvä muistutus, että monesta suosikkiresepteistä voi tehdä aivan uuden makuisia muunnelmia vain vaihtamalla pääraaka-ainetta.
 
I bought (again) two new cookbooks from winter sales; Homegrown harvest and Donna Hay's Fast, Fresh, Simple are my latest purchases. Both hav fast, simple, fresh recipes.

The first recipe to test was Red pepper tapenade from Homegrown harvest. To me it's more like pesto, ingredients are the same as in basil pesto, except instead of basil, there is red pepper (the skin is charred in oven and peeled). I spiked the red pepper pesto with hint of harissa. It tasted very good with Dijon mustard chicken breast, oven baked tomatoes and pesto coated aubergines. So actually I didn't follow the recipe religiosly, but the rcipe was a good reminder that by chancing the main ingredient in a recipe the result is a whole new dish.

0 comments:

Post a Comment