Friday, January 18, 2013

 
Monien muiden tapaan olen tuskaillut kuvien siirtoa Bloggeriin. Normaaliin tapaan kuvia en saa siirrettyä vieläkään, mutta keksin keinon. Uutta blogiteksitä kirjoittaessa ylävalikosta vasemmalta löytyy HTML-painike. Kuvat voi ladata HTML-muodossa ja palata sitten normaaliin Luo-muotoon kirjoittamaan tekstin.
 
Ruokajuttuja tuntuu näin talvisin olevan postaukseni enimmäkseen, ruokaa kun tulee kuitenkin tehtyä päivittäin ja pimeän aikaan ei oiken muutakaan kuvattavaa ole. Voi tulisipa jo valoisia kevätpäiviä... Kotona olisi uusi matto, kevätkukkia ja muutakin "blogissa esiteltävää", kunhan valoa on tarpeeksi kuvaussessioon.
 
Sienipiirakka tuli tehtyä aika fiilispohjalta iltapalaksi, vaikka valmistauduinkin sen tekemiseen ostamalla valmiin ruistaikinan jo edellisenä päivänä.

Suppiksia löytyi pakkasesta n. nyrkin kokoinen nyytti (suppilovahverothan kutistuvat aika lailla kun ne paistaa ennen pakastamasta). Sekoitin kolme munaa, 1½ dl rasvatonta maitoa, ruokalusikallisen 20% smetanaa, pari ruokalusikallista emmentalia ja mustapippuria sekä sulatetut sienet ja kadoin piirakkavuokaan kaulitulle valmiille piirakkapohjalle. Iltapalapiirakka paistui 200C uunissa 30 min.
 
 
Food seems to be the main subject of my blog posts in winter. I am waiting for lighter spring days to take proper photos of my home.
 
I made the funnel chantarelle pie out of my head without openind a single cookbook, even though I had prepared for the pie making by buying a ready made rye pie crust.
 
I had freezed funnel chantarelles in fist size bags (=about 1½ l of fresh chantarelles). I mixed three eggs, 1½ dl fat free milk, tablespoon of 20% sour milk, few spoonfulls of Swiss cheese and black pepper. I mixed defrosted chantarelles in and spread the mixture on pie crust. The pie was in 200 C oven for 30 min.

0 comments:

Post a Comment