Thursday, January 3, 2013


Saimme etukäteisjoululahjaksi jo marraskuussa appivanhemmiltani laatikollisen lammasta, jonka he olivat hankkineet paikallisesta pienteurastamosta, kun tuttu lampuri vei sinne lampaitaan. En tiedä voiko lampaanlihaa tehotuottaa samalla lailla kuin sian- tai naudanlihaa, mutta nämä lampaat ovat saaneet elää hyvin hoidettuina ja viettää kesänsä laitumella, joten käytössämme on eettisesti tuotettua lihaa.
 
Lampaankyljykset ruskistin nopeasti molemmin puolin rautapannussa ja laiton neljäksi minuutiksi pannussaan 200 C uuniin. Kyljysten kanssa tarjosin cous cousia pinjan- ja granaattiomenansiementen kera, limelohkon, tomaattia, öljyyn säilöttyä labneh-tuorejuustoa ja pestoa.
 
Peston pyöräytin tällä kertaa mintusta, kurpitsaöljystä ja 24 kk vanhasta goudasta.
 
1 ruukku tuoretta minttua
1 rkl pinjansiemeniä
2 rkl juustoraastetta (parmesan, pecorino, kova gouda tms.)
3 rkl kurpitsaöljyä
suolaa
pippuria
 
 
 We got back in November a pre Christmas present from my inlaws; a box of lamb meat, which they had got from a local butcher. We also know the lamb owner; we know these sheep were well cared for, so we have an ethically produced meat.

Brown quickly the lamb chops on both sides on iron frying pan, place the pan in 200 C oven for four minutes. Serve the lamb chops with pine nuts and pomegranate seeds, lime wedge, tomato, labneh cheese and pesto.


I made a mint pesto of fresh mint this time.


1 pot of fresh mint

1 tablespoon pine nuts

2 tablespoons grated cheese (parmesan, pecorino, a hard gouda, etc.)

3 tablespoons pumpkin oil

salt

pepper


0 comments:

Post a Comment