Sunday, January 13, 2013


Lehtikaali on ollut minulle tähän mennessä lähes tuntematon, mutta äidiltäni lahjaksi saamassani Scandinavian Christmas-kirjassa oli hyvä  ja herkullisen näköinen helpon lehtikaali-granaattiomenasalaatin ohje. Kun vielä Stockalla osui silmiini rasia lehtikaalia, oli resepti "pakko" toteuttaa chilillä ja valkosipulilla marinoidun broilerinrinnan lisukkeeksi.
 
Maukkauden lisäksi lehtikaali on terveellinen, se sisältää runsaasti C-vitamiinia, rautaa, kaliumia ja B1-vitamiinia.
 
 
Lehtikaali-granaattiomenasalaatti
 
 
100 g lehtikaalia
1 granaattiomenan siemenet
 
1 limen mehu
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
pippuria
 
Poista sitkeät lehtiruodit lehtikaalista. Pilko lehtikaali pieneksi. Sekoita kastikeainekset ja sekoita lehtikaalin ja granaattiomenan siementen kanssa.
 
 
Kale has been almost unknown to me until now. I got Scandinavian Christmas book from my mother, there I found a delicious looking kale and pomegranate see salad recipe.
 
Besides tasty, kale is also healthy, it contains c and B1 vitamins, iron and kalium.

Kale and pomegranate seed salad
 
100 g kale
seeds of one pomegranate
 
juice of one lime
1 tbs olive oil
salt
pepper
 
 
Cut off the hard kale stems, cut kale in thin slices. mix dressing ingredients. Mix dressing with kale and pomegranate seeds.

0 comments:

Post a Comment