Thursday, August 2, 2012


Mojito on lempicoctailejani, etenkin kesäisin, kun mintut voi poimia omalta parvekkeelta. Hankin keväällä paksulehtisen mintun taimen ihan mojitoja, lemonadea ja muita juomia silmälläpitäen.

Tänään mojitolla voi juhlistaa vaikka viimeisen lomaviikon loppua tai ensimmäksen työviikon menestyksekästä päätöstä.


Mojito
10-15 mintunlehteä
 Ruokosokeria (tai tavallista sokeria)
 Puolikas lime lohkottuna
 Jäämurskaa
 4 cl vaaleaa rommia
 soodavettä

Laita limelohkot, sokeri ja mintunlehdet lasiin
 Murskaa kevyesti murskaimella. Voit myös murskata ensin limelohkot ja sokerin, lisätä mintunlehdet ja painella lehtiä kevyesti, jotta mintun maku irtoaa.
 Täytä lasi jäämurskalla.
 Lisää rommi
Sekoita voimakkaasti baarilusikalla.
 Pidennä soodavedellä



Mojito is one of my favorite cocktails. Espeially in the summer, when I can pick the mint leaves from the mints growing on my balcony. I did buy a thick leave mint in the spring just for the summer mojitos, lemonades and othe summery drinks.

Mojito

Put 10-15 mint leaves in a tall glass
Squeeze juice of 1/2 lime in glass and muddle mint leaves
To muddle is to crush the leaves till parts of the leaf become darker and the oils are extracted, use a muddler or the back of a bar spoon
Add 1 oz brown sugar or 1 1/2 tbs fine white sugar
Fill glass with crushed ice
Add 1 1/2 to 2 oz light rum
Top with soda water

0 comments:

Post a Comment