Friday, August 17, 2012


Kävin poimimassa vähän lisää kirsikoita pihamme puista. Yläoksilla on vielä runsasti marjoja, mutta niihen en edes varvistamalla ja loikkimalla yllä.

Sen verran sai kerättyä, että kirsikkaa oli riittävästi kirsikkasalsaan.


Hapankirsikkasalsa

 5 dl  tuoreita happamia kirsikoita ilman kiviä
  1 valkosipulinkynsi
  1, 5 cm tuoretta inkivääriä
  2 punaista kevätsipulia varsineen tai 2 rl punasipulia silputtuna
  1 tl tuoretta chiliä tai maun mukaan
Korianterilehtiä maun mukaan
  2 tl hunajaa tai sokeria tai maun mukaan

 Pyöräytä blenderissä valkosipuli, inkivääri, ja sipuli silpuksi. Seuraavaksi lisää chili ja pyöräytä koneessa kerran tai kaksi ennen kuin lisäät kirsikat, korianterin ja hunajan.



I picked again some cherries from the trees growing on my yard.
On hte upper branches there are still plenty of berries, but I cannot reach them!

Anyhow, I managed to pick enough berries for sour cherry salsa.


Sour Cherry Salsa

2 rounded cups of fresh sour cherries, pitted and cleaned
1 clove of garlic
1,5 cm fresh ginger
2 red spring onions with tops or 1-2tb red onion
1 tsp fresh chili or to taste
Cilantro to taste.
2 tsp honey or sugar or more to taste.

In a food processor, pulse garlic, ginger, onion into a mince. Next add the chili and whirl it once or twice before adding the cherries, cilantro and honey

0 comments:

Post a Comment