Thursday, August 16, 2012

Viime sunnuntaina kävimme ravintola Primulan brunssilla ystävien kanssa.

Last Sunday we had a brunch at restaurant Primula with friends.


Kuten useimmilla brunsseilla, ravintola täyttyi heti avauduttuaan ja buffaan oli pitkä jono, joka luikerteli pöytien välissä. Jono kuitenkin liikkui nopeasti ja pöytän tuotiin ripeästi uutta tyhjentyneiden astioiden tilalle.

 Asiakaskunta oli hieman "varttuneempaa" kuin monilla brunsseilla, joilla olemme käyneet. Täällä väki oli enimmäkseen kolme-nelikymppistä perheiden kanssa, kun usein olemme osuneet parikymppisten kansoittamille brunsseille.

As in most brunches in Helsinki, restaurant was full almost immdly after opening. There was a long line to get food, but it moved fast and staff brought new dishes immdly when dishes were empty.

Clients were a bit older than in most brunches we have attended, normally we have been the only couple in 40's in the sea of twenty somethings, but here most clients were in their 30's or 40's with families.


Brunsseille taitaakin olla paras tulla hyvissä ajoin heti ravintola aukeuduttua tai tähdätä vasta 1½-2 h päähän, jolloin ensimmäiset ruokailijat ovat jo lähteneet.

It is advisable to come early, as soon as the restaurant opens or aim 1½-2 h later, when the early birds have already left.

Etenkin kylmä ruoka oli raikasta; erilaisia maukkaita salaatteja, jugurttia, marjoja, lämpimässä pöydässä oli aika tavanomaisen mauttomia mustekalarenkaita, cocktailpiirakoita, croisantteja, kivan mausteisia lihapullia, meheviä kanavartaita, munakasta ja kasvispaistosta, makkaratkin olivat kuulemma maukkaita. Otimme lasit kuohuvaa juhlistamaan jälleennäkemistä.



Especially cold dishes were fresh; several salads, yoghurt, berries. Warm foods wew´re quite average calamari, rice pastries, croissants, spicy meatballs, juicy chicken shiskebabs, omelet and ratatouille, I was told that sausages were tasty too. We all had a glass of sparkling to celebrate our get together.





Jälkiruokana oli tuulihattuja, raikasta hedelmäsalaattia tuoreista hedelmistä ja jonkinlaista vaniljavaahtoa.

Parasta kaikesta oli kuitenkin seura; oli kiva tavata ystävä, jota en ole nähnyt aikoihin!


Dessert was profiterols and fresh fruit salad with vanilla sauce.

Best of all was the company; it was great to meet a friend I haven't seen for a long time!


0 comments:

Post a Comment